Onrust bewoners toewijzing woningen nieuwbouw Thorbeckelaan

Onrust bewoners toewijzing woningen nieuwbouw Thorbeckelaan

Onrust bewoners toewijzing woningen nieuwbouw Thorbeckelaan

Meerdere bewoners hebben bij ons kenbaar gemaakt dat zij zich zorgen maken over de roddel dat de nieuwbouw alleen naar statushouders gaat terwijl er een enorm tekort aan woningen is. Men spreekt over kinderen die hier opgegroeid zijn en zeer moeilijk een woning kunnen vinden. Ook angst over problemen in de wijk wordt aangekaart. Tevens wordt er over een oneerlijke en ongelijke verdeling van de statushouders in de gemeente gesproken.

Bij het overleg van 26 juni van de bewoners met Rondom Wonen hebben wij de vraag voor gelegd. Rondom Wonen geeft aan dat de woningen regulier verdeeld worden waarbij door een aantal bewoners opgemerkt werd dat er wel moeilijk gekeken werd en dat regulier niet echt een duidelijk antwoord is. Tot nu toe is het grootste gedeelte van de statushouders in onze gemeente opgenomen door Pijnacker. Hierbij kun je niet per wijk zien hoe de verdeling is.

Wij gaan er vanuit dat de ongeveer nog 60 te plaatsen statushouders over 2018 zo gelijk mogelijk over de hele gemeente verdeeld worden. De nieuwe huurwoningen zouden volgens de lokale omroepen een half jaar voor oplevering via woonnet-haaglanden aangeboden worden. De woningen worden eind december 2018 opgeleverd, is het plan.

Voor vragen over de huurwoningen kun je terecht bij Rondom Wonen. Wil je meer informatie over de verdeling van de statushouders kun je terecht bij de gemeente.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Het zouden toch seniorenflats worden. ..

  2. Beetje vreemd dus dat hier in Pijnacker Nootdorp gewoon nog voorrang word gegeven aan A status houders. De woningen die vrijkomen staan namelijk niet op woonnet Haaglanden. Hier zit dus een luchtje aan????????????

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: