Gefeliciteerd huurders met blokverwarming!

Gefeliciteerd huurders met blokverwarming!

Een langslepend conflict over de hoge verwarmingskosten volgens de bewoners van de 471 appartemementen met blokverwarming is voor alle huurders in hun voordeel beslist. Het gaat over 2014, waarbij Rondom Wonen heeft toegezegd dat dit voor alle appartementen geldt en behalve over dit jaar ook voor de jaren hierna.

De pamfletten met oproep om massaal naar de Huurcommissie te gaan door de dappere toen 76 jarige dappere huurder werden verwijderd door verhuurder.

Uiteindelijk is het toch gelukt om de bewoners op de hoogte te stellen en 2/3 van alle appartementen aan bezwaarschriften tegen de hoge stookkosten 2015 en 2016 binnen te halen. Er werd toegezegd door Rondom Wonen na veel energie door een aantal bewoners dat uitspraak rechter voor alle appartementen zou gelden vanaf 2014.

Rondom Wonen wilde één rechter voor zowel huurders als kopers tegen de wens in van zowel huurder als koper. Dit werd afgewezen tot de rechter van de huurders over geplaatst werd naar andere rechtbank.
Rondom Wonen kreeg zijn zin: één rechter, en één uitspraak.

De uitspraak van dezelfde rechter over kopers en huurders is geweest, waarbij de huurder nog geen uitsluitsel heeft van advocaat. Waarschijnlijk wordt dit dinsdag met de post. De koper, een pittige dame op leeftijd heeft de uitspraak binnen. Zij ging principieel voor het belang van alle kopers, zo ook de huurder. Schat hen op waarde aub want het was voor beiden een langslepende energieslurpende periode die zij beiden gingen voor het algemeen belang!

Gefeliciteerd!
“Hoeveel?” Vraagt iedereen..
Wij vragen: “hoeveel zijn we bereid om samen te werken?” Deze klus gun je niemand alleen!!! Dank je wel en jouw adviseur! Voor zoveel inzet, motivatie en tijd!

Hoeveel .. is in geval van degene die door Rondom Wonen voor de rechter is gedaagd € 20,00 meer dan de uitspraak dan het gelijk van de Huurcommissie over 2014, namelujk € 165,00 over 2014. Deze berekening wordt doorgevoerd van 2014 t/m 2017 zo heeft Rondom Wonen beloofd. De huurdersvereniging Argos heeft deze belangrijke rechtszaak geldend als rechtspersoon niet gedragen voor de huurders, tot grote teleurstelling van de bewoners. Tot nu toe wordt er nog steeds niets gedaan met de klachten door Rondom Wonen of door de Huurdersvereniging.

Wij hopen dat deze uitspraak beweging brengt. De klachten zijn duidelijk. Een bijeenkomst is nodig. Laat jullie horen en zorg voor één persoon per flat die informatie wil delen en uitdelen! Argos doet niet veel is onze conclusie.

Wij zijn met drie mensen vanuit de problematiek met de blokverwarming gestart met Pijnacker Noord Samen. Wij geloven: samenwerking loont! Dit geldt niet alleen voor deze problemen maar ook om onze wijk een wijk te maken waarbij we elkaar sterken en onze wijk een wijk maken waar je graag oud wilt worden en op wilt groeien. Uitslag huurders volgt zodra bekend!

Wij willen ons inzetten om onze wijk leuk te maken, gebaseerd op saamhorigheid. De problematiek rond de Blokverwarming hoort ons inziens verder thuis bij de Huurdersvereniging Argos. Wij hopen dat Argos de taak oppakt die bij een Huurdersvereniging hoort: de krachten van huurders bundelen! Wij hebben niet de financiële middelen die huurdersvereniging Argos krijgt vanuit Rondom Wonen.

Wij kunnen niet onafhankelijk flyeren zonder financiële ondersteuning, sorry. Uitslag huurders volgt op deze site zodra bekend! Deze site en onderhoud wordt betaald door drie mensen. Wij richten ons op het bevorderen van een fijn Pijnacker-Noord Samen voor jong en oud. Commentaar mag, hulp en leuke ideeën worden heel erg op prijs gesteld!! 🙂

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ook een felicitatie van Huurdersvereniging Argos. We zijn blij dat er zo een eind komt aan een slepende zaak (hoewel er natuurlijk nog veel andere dingen moeten gebeuren). Nu wachten op de uitspraak over de huurders.

  2. Een dikke pluim voor de huurder en koper die de strijd aan gegaan zijn. De huurder heeft er drie vrije dagen voor ingeleverd en gaf gisteren aan dat hij niet meer dan gelijk speelt. Deze vrije dagen worden niet vergoed door de werkgever. De les voor de Huurdersvereniging Argos is een begroting plannen voor dit soort calamiteiten. Een Huurdersvereniging telt namelijk als rechtsgeldig. De Huurdersvereniging had in de rechtbank kunnen en moeten staan voor alle bewoners. De laatste comparitie geldend voor alle huurders was Argos overigens wel vertegenwoordigd. Onze dank daarvoor. Met dank ook aan alle bewoners die bijeenkwamen voor overleg, dank aan dhr Clarenbeek die deze strijd gestart is. Hij is overleden inmiddels helaas en kan niet meer genieten van deze overwinning. Vergeten is hij niet want wat hebben de bewoners van zijn flat, de Savornin Lohmanlaan een inzet getoond tijdens het bewonersoverleg en de bijeenkomsten bij Rondom Wonen. Dank ook aan degenen die geholpen hebben met vouwen en flyeren. Dank aan Pijnacker Nootdorp.tv / feel good radio. De enige van de plaatselijke media die de bewonersproblematiek aan durfde te kaarten. En als laatste, hartelijk dank aan onze webmaster.. zonder hem was er geen website!

  3. Dikke pluim indd voor de mensen die hier voor ons hun tijd en energie in hebben gestoken

  4. Een grote buiging en een grote pluim voor de koper en huurder die zoveel energie en tijd in deze langslepende zaak hebben gestoken.💪💪💪

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: