16-08-2018 Uitspraak Rechter Stookkosten Blokverwarming

Dhr Bal van de Visserlaan is voor alle huurders van de 470 appartementen met blokverwarming naar de Huurcommissie geweest over 2014. De constructie bedacht door verhuurder bleek voor de huurders geen handige achteraf.

Dhr Bal werd door de Huurcommissie, net als een eerdere (overleden) huurder van de Savornin Lohmanlaan in het gelijk gesteld. Hij werd hierop door Rondom Wonen voor de rechter gedaagd.

De hoge energiekosten en koude woningen in de winter zijn de oorzaak van een langlopend conflict tussen huurders en verhuurder. De uitspraak over de in de huurders ogen veel te hoge stookkosten geldt vanaf 2014 t/m 2017.

Het was een zware klus voor de bewoners om Rondom Wonen bewust te maken van de gebreken in de woningen en de hoge energiekosten van de woningen. De bewoners hebben overlegd, samen gewerkt en massaal bezwaar ingediend over de afrekeningen stookkosten 2015 en 2016.
Mw van Eijk heeft in september nogmaals een rolzitting, deze uitspraak geldt voor alle kopers.

We duimen voor dhr Bal van de Visserlaan en alle huurders op een mooi bedrag terug en betaalbare energie.
Succes!

Deze post heeft een reactie

  1. De rechtszaak is over gedragen aan zelfde rechter als die voor de kopers. Dit was al een verzoek van Rondom Wonen, eerder is dit afgewezen. Na overplaatsing van de rechter die uitspraak moest doen die geldt voor alle huurders naar andere rechtbank dus toch de zelfde rechter. Nieuwe zitting is gepland op 6 september. Dezelfde dag als de rechtszaak die geldt voor de kopers.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: