Laatste rechtszaak huurders met blokverwarming is geweest. Het is nu aan de rechter.
Dhr. Bal voor het Paleis van Justitie / Gerechtshof Den Haag

Laatste rechtszaak huurders met blokverwarming is geweest. Het is nu aan de rechter.

Gister was de comparitie van de rechtszaak die door Rondom Wonen tegen dhr. Bal aangespannen is inzake de hoge kosten van de blokverwarming 2014.

Deze rechtszaak is aangespannen door Rondom Wonen nadat Dhr Bal, huurder van één van de appartementen van de 16 flats in het gelijk gesteld werd door de Huurcommissie. Volgens de Huurcommissie zou de huurder recht hebben op een teruggave van ongeveer € 150,00 over dit jaar.

De uitspraak geldt voor alle bewoners van de 471 appartementen. De bedragen worden door berekend  over de drie volgende jaren hierna. 
Tijdens een comparitie lichten beide partijen hun kanten. Het is nu aan de rechter. 

Bedankt! Dhr. Bal heeft de procedure naar de Huurcommisie en rechtszaak op zich genomen voor alle huurders. Zo heeft een stoere dame van 80 die anoniem blijft, dit gedaan voor alle kopers. Beiden hebben bewust gekozen om alle huurders hierin te vertegenwoordigen.

We willen deze twee mensen een enorme pluim geven. Er is veel tijd in gaan zitten voor beiden. Vakantiedagen voor dhr. Bal en de stoere dame deed het verweer zelf,  besteedde daar met behulp van een adviseur heel veel uren aan. Het zijn lang slepende procedures geweest. Veel dank is er ook aan de inmiddels overleden dhr. Clarenbeek. Hij maakte als eerste in 2014 de gang naar de Huurcommissie en werd als eerste in het gelijk gesteld. 

De warmtewet blijkt moeilijke materie. Het wikken en wegen is aan de rechter. Laten we duimen dat we een leuk bedrag terug krijgen voor de feestdagen!


Vonnis kopers, 4 november,
Vonnis huurders, 29 novemberDeze post heeft 2 reacties

  1. Ontzettend bedankt voor de investering in tijd en moeite.
    Ik heb veel respect voor jullie strijd en wil jullie ook bedanken voor de goede afloop voor huurders/kopers.

    Groet,
    Peter Bosma

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: