Energielabel

ENERGIELABEL (staat vermeld op puntensysteem waarop huur berekend is, deze kun je opvragen bij Rondom Wonen)

Er is een voorlopig energielabel en een definitief energielabel. Een A is het meest zuinig qua energie. Je kunt checken wat voor energielabel jouw huis heeft. Een zuinige woning krijgt meer punten. Zoek uw energielabel

Het rare is dat het lijkt dat de woningen geen definitief energielabel hebben gekregen voor het aardwarmteproject gestart is. Dit zou toch een eerste vereiste zijn. Er lijkt geen EPA rapport te zijn. De vraag of woningen een EPA rapport hebben en of de woningen van de flats voldoen aan de Europese richtlijnen voor energieprestatie, zijn gesteld aan de gemeente. De gemeente is verantwoordelijk voor het juiste label.

Een andere vraag die gesteld is: Voldoet het energielabel wanneer deze definitief is, aan de eisen die nodig zijn voor de aardwarmte-installatie. Bij aardwarmte is goede isolatie een vereiste. Deze vraag wordt mee genomen in de klachten- en vragenlijst die naar Rondom Wonen gaat. De lijst is nog niet klaar doordat de voorgenomen huurverhoging door RW tussendoor kwam. Deze heeft veel vragen opgeleverd.
Hier vind je informatie over het energielabel: Energielabel woonruimte

Informatie is ook toegevoegd aan informatie huurverhoging.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: